Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

Reparaties

Als uw horloge defect is, kunt u het beste contact opnemen met uw Seiko dealer. Een Seiko horloge is een zeer gecompliceerd precisie-instrument. Uw dealer zorgt ervoor dat het horloge gerepareerd wordt door een gekwalificeerde technicus die werkt volgens de richtlijnen van de fabrikant. Bovendien beschikt de technicus over speciaal door Seiko ontwikkeld gereedschap.

Als u het bandje van uw horloge op maat wilt laten maken of wilt laten verstellen, kunt u het beste contact opnemen met uw Seiko dealer. Als u niet aanwezig kunt zijn bij de aanpassing, zorg er dan voor dat u de juiste polsomtrek doorgeeft.

Een batterij die leeg is, kan op den duur gaan lekken. Hierdoor kan het uurwerk beschadigen. Daarom is het verstandig om een lege batterij zo snel mogelijk te vervangen. Wij adviseren dit door een Seiko dealer te laten doen.

Staat er op uw horloge ‘water resistant’ en vindt u het belangrijk dat uw horloge nadat er een nieuwe batterij in is gedaan, nog net zo waterdicht is, laat u dat dan even aan uw dealer weten. Er is een kans dat uw dealer niet beschikt over apparatuur om de waterdichtheid te testen. Als dat zo is, moet uw horloge worden opgestuurd naar het reparatiecentrum van Seiko Benelux. Houdt u er rekening mee dat daar extra kosten aan verbonden zijn.

Wij leveren geen onderdelen van horloges aan consumenten rechtstreeks. Wij adviseren onze klanten altijd contact op te nemen met hun Seiko dealer voor het vervangen van onderdelen.

De accuraatheid van het horloge hangt af van het uurwerk dat wordt gebruikt in het horloge. Controleer hiervoor de informatie in uw instructieboekje. Wanneer de accuraatheid van uw horloge afwijkt van de standaard, raden wij u aan contact op te nemen met uw Seiko dealer.Algemene Informatie

Op Seiko.nl kunt u zoveel mogelijk beschikbare informatie over uw horloge terug vinden. Voor meer informatie over de werking van uw horloge kunt u ook contact opnemen met uw Seiko dealer.

Ook kunt u van elk kaliber een gebruiksaanwijzing vinden via http://www.seiko.nl/support/gebruiksaanwijzingen.
Voor het zoeken van het juiste kaliber van uw horloge: u kunt op de achterzijde van uw horloge het kastnummer terug vinden, de eerste 4 letter-cijfercombinatie omvat het kalibernummer van uw horloge.

 

Voor gebruiksaanwijzingen klik: hier.

Van elk kaliber kunt u de gebruiksaanwijzing vinden via http://www.seiko.nl/support/gebruiksaanwijzingen of door hier te klikken.

Voor het zoeken van het juiste kaliber van uw horloge: u kunt op de achterzijde van uw horloge het kastnummer terug vinden, de eerste 4 letter-cijfercombinatie omvat het kalibernummer van uw horloge.

 

 

De naam ‘Kinetic®’ verwijst naar onze laatste en meest geavanceerde technologie voor horloges. Een Kinetic® uurwerk loopt op elektriciteit die opgewekt wordt door de bewegingen van arm en pols.

Er zijn verschillende elementen die ervoor zorgen dat een horloge waterdicht is:
o De pakkingen, gemaakt van rubber, nylon of teflon, beschermen de kast tegen indringend water bij het glas, het achterdeksel en de kroon. Als het horloge een chronograaf is, zijn ook de drukknoppen van rubberen pakkingen voorzien.
o Het materiaal van de kast is stevig genoeg om waterdruk te weerstaan zonder te vervormen.
o Een schroefbare achterdeksel.
o Een kroon (de knop om de wijzers te verzetten) die vastgeschroefd kan worden zodat stoten tegen de kroon geen nadelige gevolgen heeft voor de waterdichtheid.

Water resistant - 30 meter:
Bestand tegen water bij waterspatten of water tijdens het handen wassen (niet onderdompelen).
- Water resistant - 50 meter:
Bestand tegen water bij zwemmen aan de oppervlakte.
- Water resistant -100 meter:
Bestand tegen water bij snorkelen
- Water resistant - 200 meter:
Bestand tegen water bij recreatieduiken (niet dieper dan 40 meter)
- Water resistant - 1.000 meter:
Gemaakt voor diepzeeduiken. Sommige horloges zijn uitgevoerd met een ‘heliumventiel’ om het helium uit de horlogekast te laten ontsnappen gedurende het verlagen van de druk in de decompressiekamer. Dit is om te voorkomen dat de horlogekast tijdens het decomprimeren explodeert. (een helium ventiel wordt niet door Seiko gebruikt. Seiko heeft de professionele duiker horloges zo geconstrueerd dat er geen helium in de horlogekast kan komen).

- Om de twee à drie jaar
- Telkens wanneer de kast open is geweest. Bijvoorbeeld na het wisselen van de batterij. Of na een reparatie.

Er zijn drie soorten testen.
– Droogtesten:
Het horloge wordt in een kleine ruimte geplaatst. Daarna wordt de luchtdruk in die ruimte opgevoerd. Met behulp van precisie-instrumenten meet het instrument of de kast vervormt. Als de kast niet vervormt, betekent dit dat er lucht in is gekomen. Het horloge is dan dus NIET waterdicht.
- Droog - Nat testen:
Het horloge wordt eerst in een kleine ruimte boven water geplaatst, waarbij de luchtdruk in de ruimte wordt opgevoerd. Daarna wordt het horloge onder water gedompeld. De opgevoerde luchtdruk wordt vervolgens langzaam naar beneden gebracht. Als er lucht uit het horloge borrelt wanneer het onder water is, betekent dit dat er lucht in het horloge is gekomen voordat het ondergedompeld was. Dan is het horloge dus NIET waterdicht.
– Nat testen:
Het horloge wordt onder water gedompeld. Vervolgens wordt de druk met behulp van een zuiger opgevoerd. Op een manometer is zichtbaar of er druk opgebouwd wordt. Als een horloge lek is dan treedt er geen drukverhoging op en wordt er water in het horloge geperst.

Absoluut niet! Heet water uit een kraan, bad of sauna kan de kastonderdelen vervormen. De afdichtende werking van de pakkingen zal daarmee verloren gaan. Bovendien kan het uurwerk beschadigen en de olievoorziening verstoord raken.

Lumibrite is een nieuw lichtgevend materiaal. Het geeft meer en langer licht dan de tot nu toe bestaande lichtgevende verven. Lumibrite bevat geen radioactief materiaal. Het is volkomen veilig voor mens en milieu.Garantiebewijs en instructieboekjes

Als het goed is, heeft u een instructieboekje gekregen van de dealer bij wie u uw horloge heeft gekocht. Mocht dat niet het geval zijn, vraag uw dealer dan alsnog om een exemplaar. U kunt instructieboekjes overigens ook online bekijken en downloaden door hier te klikken.

Wanneer u een Seiko horloge aanschaft, krijgt u er meteen een garantiebewijs bij. Mocht uw dealer dat vergeten zijn, vraagt u dan alsnog om het garantiebewijs. Bewaar het zorgvuldig, een garantiebewijs wordt slechts éénmaal verstrekt!Onderhoud

Seiko horloges zijn ontwikkeld om jarenlang zonder problemen de juiste tijd aan te geven. Echter, horloges staan bloot aan allerlei invloeden, zoals de inwerking van stof, huidzuur, hitte, koude enz. Wilt u uw horloge in topconditie houden, dan kunt het beste om de twee of drie jaar een controle laten uitvoeren door uw Seiko dealer. Die kan uw horloge vakkundig reinigen en eventuele versleten onderdelen vervangen.

- Metalen banden kunnen voorzichtig gewassen worden met water. Wanneer de band erg vuil is, kunt u een zachte tandenborstel gebruiken met wat water en zeep om het vuil weg te poetsen. Daarna dient u het goed te spoelen met water en voorzichtig drogen met een zachte doek. Als uw horloge niet waterdicht is, zorg er dan voor dat er geen water in uw horloge komt. De horloge kast kan voorzichtig worden schoongeveegd met een vochtige zachte doek en daarna worden gedroogd.

- Lederen banden moeten wat losser worden gedragen in de zomer, aangezien ze transpiratie zullen absorberen. Wanneer de band strak om de pols gedragen wordt kan er geen lucht onder de band komen, maar kan ook zorgen voor uitslag op de pols. Als de band toch vochtig wordt van het transpireren, veeg deze dan droog met een zachte doek.

Wanneer u het horloge af doet, laat deze dan luchten. Stop hem niet in een afgesloten doos als het horloge nog nat is van het transpireren.

Probeer uw horloge niet in direct zonlicht te laten liggen, dit kan ervoor zorgen dat de band verkleurt.

- Normaliter heeft magnetisme geen invloed op de werking van digitale quartz horloges. Het kan echter wel effect hebben op analoge quartz horloges, daar die voorzien zijn van een stappenmotor, die de wijzers verzet. Een sterk magnetisch veld hindert het goed functioneren van de stappenmotor. Onder invloed van een sterk magnetisch veld kunnen analoge horloges voor of achter gaan lopen, of zelfs stil blijven staan. Dit lijkt erger dan het is. Zodra het magnetische veld weg is, werkt het horloge weer normaal. U moet dan alleen nog even de juiste tijd instellen. Zorg ervoor dat uw horloge niet te dicht in de buurt komt van medische apparatuur, elektrische boormachines en dergelijke. Elektrische mixers en een groot aantal andere elektrische apparaten kunnen eveneens een magnetisch veld hebben dat sterk genoeg is om het normaal functioneren van het horloge te verstoren.

- Voorkom schokken:
Uw horloge is een precisie-instrument. Behandel het zorgvuldig en u zult er jarenlang plezier van hebben. Voorkom harde schokken en stoten (zoals het laten vallen op een hard oppervlak). Schokken door sporten, bijvoorbeeld als u tennist of golft, kunnen geen kwaad.
- Pas op met transpiratievocht:
U dient uw horloge te beschermen tegen sterk transpiratievocht. Transpiratievocht moet zo snel mogelijk verwijderd worden, om aantasting door huidzuur te voorkomen.
- Stel uw horloge niet bloot aan extreme temperaturen:
Quartzhorloges zijn minder gevoelig voor extreme temperaturen en temperatuurverschillen dan mechanische horloges. Ze zijn ontwikkeld om aan de pols de juiste tijd aan te geven bij temperaturen tussen -10 en + 35 graden Celsius. Als u het horloge niet draagt, kan het in de winter (door afkoeling) iets gaan achterlopen. Dit ‘euvel’ is over zodra u het horloge weer omdoet.
- Bewaren:
Als u uw horloge bewaart op een plaats waar het kouder is dan -10 of warmer dan +60 graden Celsius, kunnen de elektronische onderdelen in het uurwerk (tijdelijk) minder goed gaan functioneren, of er zelfs helemaal mee ophouden.
- Display:
De reactietijd van vloeibare kristallen die in het display van digitale horloges gebruikt worden, zal bij temperaturen rond het vriespunt lang zijn. Hierdoor worden de kristallen ‘traag’.
Bij extreem hoge temperaturen kan het display zwart worden. De normale aanduiding keert echter terug zodra het horloge in een omgeving gebracht wordt waar een ‘gewone’ temperatuur heerst.
- Batterij:
De levensduur van de batterij kan bij hoge temperaturen (van boven 40 graden Celsius) sterk afnemen. De batterij kan gaan lekken, wat makkelijk schade veroorzaakt aan het uurwerk.
- Horlogekast en band:
Chemicaliën zoals gassen, kwik etc. kunnen de kleur van de kast en van metalen en leren banden veranderen. Zo veroorzaakt kwik (bijvoorbeeld uit een gebroken thermometer) grijze vlekken op de goudlaag van horlogekast en band.Bestelling en retourproces via Seiko.nl

Zodra uw bestelling ons magazijn verlaat, ontvangt u van ons een e-mail. De status van uw bestelling kunt u volgen via het Track & Trace nummer die in deze e-mail vermeld wordt.

Momenteel is het niet mogelijk om uw bestelling te annuleren of te wijzigen, aangezien wij uw product klaarmaken zodra u de bestelling op de website bevestigt.

Als u van gedachten wisselt, kunt u de artikelen terugzenden zodra u de bestelling hebt ontvangen. Raadpleeg het onderdeel Hoe stuur ik een product retour voor nadere informatie.

Wij streven ernaar om uw bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen (afhankelijk drukte PostNL) te leveren.

Bezorgmethode                  Verzendkosten                 Leveringstermijn
Bezorgen Post NL                       Gratis                            1 à 2 werkdagen

 

 

U kunt uit verschillende betaalmethoden kiezen:
- Creditcard
- iDeal
Bij iDEAL wordt u tijdens het betalingsproces omgeleid naar de betaalomgeving van uw bank. U heeft de mogelijkheid om per iDEAL te betalen als u gebruik maakt van internetbankieren bij ABN-AMRO, Rabobank, ING-bank, SNS-bank, ASN-bank, Regiobank, Triodos bank, Van Lanschot bankiers, Knab bank en Bunq.  Bij deze betaalwijze wordt uw betaling direct afgeschreven van uw rekening.
- Bancontact / Mister Cash

U kunt bij deze juwelier terecht voor gratis advies en of het op maat maken van het horlogebandje.

U heeft vanaf de ontvangst van uw bestelling 14 dagen de tijd om uw product gratis te retourneren. Uw product dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:
- Het product is ongebruikt en onbeschadigd.
- Het product is verpakt met bijbehorende giftbox en inclusief garantie-/instructieboekje.

Volg onderstaande stappen als u een artikel van Seiko terug wilt sturen:
1. Meld via uw account op Mijn Seiko aan dat u een product wilt retourneren. Indien u geen account heeft aangemaakt kunt u dit via de button retourneren aan ons kenbaar maken.
2. Verpak het product met bijbehorende giftbox en garantie-/instructieboekje zodanig dat beschadigingen tijdens transport voorkomen worden.
3. Voeg het ingevulde retourformulier bij het pakket en geef de reden van retourzending aan.
4. Retourneer het pakket naar onderstaand adres:
Seiko Benelux
Antwoordnummer 328
3100 VB Schiedam
5. Geef uw pakket af bij een postkantoor (locaties: www.postnl.nl). Bewaar het Track & Trace-nummer om uw pakket te kunnen volgen

Wanneer u uw retourzending afgeeft op een PostNL punt, krijgt u een PostNL Track & Trace nummer waarmee u op de website van PostNL uw zending kunt volgen.

Zodra wij uw retourzending in goede orde ontvangen hebben zullen wij u hiervan per e-mail op de hoogte brengen en zal na controle van het product het aankoopbedrag binnen enkele dagen op uw rekening worden teruggestort.