Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren


Werelddebuut.
Mechanische Prospex Marinemaster met slank kaliber.

 

Het eerste Seiko duikhorloge werd in 1965 geïntroduceerd. In de decennia daarna heeft het bedrijf nieuwe technologieën, ontwerpen en functies ontwikkeld die de collectie Seiko Prospex duikhorloges favoriet hebben gemaakt bij professionals en liefhebbers over de hele wereld. De voortdurende innovaties en verbeteringen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak bezorgden Seiko een leidende positie in deze horlogeklasse. De Marinemaster is Seiko's paradepaardje voor de duiksport. Het horloge is voorzien van een robuust, krachtig, stabiel en nauwkeurig uurwerk dat exclusief is ontworpen voor duikhorloges op het hoogste niveau. Een niveau dat integraal deel uitmaakt van de geschiedenis en cultuur van Seiko. De serie werd oorspronkelijk uitsluitend gelanceerd op de Japanse thuismarkt. Maar op verzoek van vele professionals en liefhebbers maakt de Marinemaster zijn wereldwijde debuut met drie nieuwe Prospex creaties: een Limited Edition en twee introducties in de Prospex collectie.

Geïnspireerd op Seiko's iconische, eerste duikhorloge uit 1965
De drie Marinemasters die nu wereldwijd worden gelanceerd zijn qua ontwerp sterk geïnspireerd op de bij fans welbekende, iconische 62MAS uit 1965. Dit was Seiko's eerste horloge speciaal voor duikers en het was bovendien het allereerste duikhorloge dat in Japan werd vervaardigd.

De 62MAS, Seiko’s en Japans eerste duikhorloge.


Een gestructureerd horizontaal streepjespatroon op de wijzerplaat van elk model vormt een stijlvolle impressie van kabbelende golfjes. De kwalificatie ‘Marinemaster’ staat pal onder het Seiko-logo op de 12-uurspositie. De Limited Edition ter ere van de 100ste verjaardag van de merknaam Seiko heeft een zilverwitte wijzerplaat . De modellen met lichtblauwe en zwarte wijzerplaat gaan deel uitmaken van de Prospex collectie.

 

De uren-, minuten- en secondewijzers van elk horloge erfden het ontwerp van de wijzers van het model uit 1965. In combinatie met de Lumibrite gevulde indexen en het lichtgevend bolletje op de unidirectionele bezel bieden de nieuwe Marinemasters een geweldige afleesbaarheid, zelfs onder slechte lichtomstandigheden.

 

Seiko’s mechanische duikhorloge
Elke nieuwe Marinemaster is uitgerust met het automatische Seiko 6L37 kaliber. Dit kaliber is het eerste uurwerk in de slanke kaliber 6L-serie dat speciaal is ontwikkeld om de zware beproevingen van het duiken aan te kunnen. Hierdoor was het mogelijk om een 200m WR duikhorloge te construeren met een aangenaam slank profiel dat comfortabel op de pols rust. Kaliber 6L37 is een aangepaste versie van het eerder geïntroduceerde 6L35 kaliber. Het biedt een grotere schokbestendigheid, met behoud van het slanke profiel dat kenmerkend is voor de 6L uurwerkfamilie.

 

De nieuwe Marinemaster creaties zijn voorzien van een doorzichtig schroefdeksel waardoor je het verfijnd afgewerkte, krachtige mechanische uurwerk kunt zien. De ontwikkeling van een duikhorloge met een doorzichtige achterkant van de kast, een eigenschap die een horloge dikker maakt, bracht extra uitdagingen met zich mee. De nieuwe modellen moesten het hoge niveau van water- en schokbestendigheid behouden dat Prospex gewoonlijk bereikt met een gesloten achterkant van de kast. Waarbij het profiel slank moest blijven. Door de kaststructuur op ingenieuze wijze aan te passen, én dankzij het slanke kaliber 6L37, creëerde Seiko het dunste (12,3 mm) mechanische duikhorloge van dit moment. Terwijl het uurwerk zichtbaar blijft!

 

Het nieuwe kastontwerp heeft een diameter van 39,5 mm. In het ontwerp zijn functionaliteit en esthetiek prachtig in balans dankzij een aanzienlijke afschuining van de bezel en de kast. Hierdoor ontstond een slanker en moderner uiterlijk, terwijl het essentiële profiel van de klassieke 62MAS uit 1965 toch behouden bleef. Door contrasterende afwerkingen (hoogglans en verfijnd mat) op kast en band te combineren, heeft het ontwerp een verfijnde elegantie.

Een geheel nieuwe band
Functionaliteit en draagcomfort staan voorop bij Seiko Prospex duikhorloges. En deze kwaliteiten zijn zorgvuldig gecultiveerd in de nieuwe Marinemasters serie. Er is een geheel nieuwe band ontworpen met ellipsvormige schakels en spiegelgepolijste, dubbelgebogen oppervlakken. Een banddesign dat prachtig en perfect aansluit bij de slanke kast en het krachtige uurwerk. Waarmee de nieuwe Marinemasters alles in huis hebben van toekomstige Seiko klassiekers.


De nieuwe Marinemaster met zilverwitte wijzerplaat wordt aangeboden in een gelimiteerde oplage van 1.000 exemplaren. De drie horloges zullen in eerste instantie (vanaf december 2023) exclusief verkrijgbaar zijn bij Seiko Boutiques. En vervolgens vanaf januari 2024 ook bij geselecteerde dealers wereldwijd.

Honderd jaar Seiko op de wijzerplaat
Sinds het begin van Seiko in 1881 is het bedrijf blijven innoveren. Dit was geheel in lijn met de filosofie van oprichter Kintaro Hattori om ‘Always one step ahead of the rest’. In 1924 introduceerde het bedrijf het eerste polshorloge met ‘Seiko’ op de wijzerplaat, wat het begin betekende van het merk Seiko. Het jaar 2024 markeert de 100ste verjaardag van deze mijlpaal.


Seiko Prospex Marinemaster 1965 Diver's Modern
Re-Interpretation: SJE099, SJE101


Seiko Brand 100th Anniversary
Seiko Prospex Marinemaster 1965 Diver’s Modern Re-interpretation Limited Edition: SJE097

 

SJE099

SJE101

SJE097

 

Kaliber 6L37
Automaat
Tikgetal: 28.800 per uur (8 per seconde)
Gangreserve: 45 uur
Aantal Jewels: 26

Specificaties

  • Stainless steel kast en band met super-hard coating
  • Band met drievoudige gesp met drukknop ontsluiting, veiligheidsslot en verlenger
  • Doorzichtig schroefdeksel van saffierglas met antireflectie coating
  • Lumibrite op wijzers, indexen en stip op unidirectionele bezel
  • Diameter: 39,5 mm, Dikte: 12,3 mm
  • 200m WR Diver’s
  • Magnetische resistentie: 4.800 A/m
  • Limited Edition van 1.000 stuks wereldwijd (SJE097)
  • Adviesverkoopprijzen: € 3.400,- voor ieder model

 

Voor meer informatie:

Prospex Marinemaster speciale webpagina:
www.seikowatches.com/nl-nl/products/prospex/special/marinemaster/index

Seiko Brand 100th Anniversary speciale webpagina:
www.seikowatches.com/nl-nl/special/seikobrand100th/index

N.B.:
De in dit bericht genoemde specificaties en prijzen gelden voor de datum van publicatie en kunnen worden aangepast.

WAAR TE KOOP?
U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar de Seiko Brand 100th Anniversary - Prospex Marinemaster 1965 Diver’s Modern Re-interpretation Limited Edition te koop is. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een van de getoonde Seiko dealers.

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in