Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

   

Zee, ijs en bewezen vermogen. Drie nieuwe Prospex duikerhorloges leiden terug naar onze roots op de Noord- en Zuidpool.

   

Op het rijke verleden geïnspireerde ontwerpen met de textuur en kleurgradaties van gletsjerijs op de wijzerplaten.

Seiko's reputatie op het gebied van betrouwbare en duurzame duikershorloges werd gesmeed in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, toen ze werden gekozen door avonturiers en onderzoekers tijdens expedities naar de Noord- en Zuidpool. Anno 2022 introduceert Seiko in de Prospex-collectie de eigentijdse herinterpretaties van drie legendarische duikershorloges uit deze bijzondere periode. Nieuwe modellen die qua ontwerp hun inspiratie putten uit de gletsjers die de pioniers ook ooit zagen en die de landschappen en zeegezichten van de Arctische en Antarctische wateren domineren. Elk model heeft een wijzerplaat die een andere tint gletsjerijs verbeeldt, van diepblauw tot wit.

    

Geïnspireerd op het eerste Seiko duikershorloge uit 1965.

 

De kracht en schoonheid van poolgletsjers zijn schitterend vastgelegd in de kleuren en patronen van de wijzerplaten. Het model met de diepblauwe wijzerplaat is gebaseerd op Seiko's eerste duikershorloge uit 1965, dat zijn betrouwbaarheid bewees tijdens de Japanse Antarctische onderzoeksexpedities van 1966 tot 1969.

   

1968 komt opnieuw tot leven in twee tinten ijsblauw.

   

Een lichtblauwe wijzerplaat en een donkerblauwe bezel sieren de nieuwe hercreatie van het historische duikershorloge uit 1968, het eerste Seiko-horloge met een waterdichtheid van 300 meter en een mechanisch 10-beats uurwerk.

    

Een herinterpretatie van het door Naomi Uemura in de jaren 70 gedragen horloge.

   

De witte wijzerplaat is gevat in dezelfde kenmerkend gevormde kast als de Seiko-klassieker uit 1970, die zijn sterkte en uithoudingsvermogen bewees om de pols van de Japanse avonturier Naomi Uemura in de jaren 1974 tot 1976, toen hij een solotocht van 12.500 km met een hondenslee van Groenland naar Alaska voltooide.

Alledrie de horloges worden aangedreven door het beproefde kaliber 6R35, met een gangreserve van 70 uur. Ze hebben een waterdichtheid van 200 meter en worden gepresenteerd op stalen horlogebanden met een veiligheidsklepje en verlengstuk. De horlogekasten hebben een superharde coating en het gebruikte saffierglas is aan de binnenkant afgewerkt met een anti-reflectie coating om een hoge leesbaarheid vanuit elke hoek te garanderen. De twaalf indexen dragen, net als de wijzers, een royale coating van Lumibrite om de leesbaarheid in het donker te maximaliseren.

Deze drie horloges maken deel uit van de Seiko Prospex Save the Ocean serie. Dit programma levert financiële en andere steun aan door Seiko gekozen maritieme liefdadigheidsinstellingen.

Deze drie bijzondere duikershorloges zijn vanaf juni 2022 verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde retailers wereldwijd. Voor meer informatie over de verschillende projecten van het Save the Ocean-initiatief, klik hier:

https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/special/keepgoingforward/savetheocean/

     

     

    

   

Seiko Prospex Save The Ocean Special Editions

1965 Diver's Modern Re-interpretation: SPB297
1968 Diver's Modern Re-interpretation: SPB299
1970 Diver's Modern Re-interpretation: SPB301

 • Kaliber 6R35
 • Automaat
 • Tikgetal: 21.600 per uur (6 tikken per seconde)
 • Gangreserve: 70 uur
 • Jewels: 24

Specificaties

 • Stainless steel kast en band met superhard coating
 • Gebogen saffierglas met anti-reflectie coating
 • Schroefkroon, schroefdeksel
 • Lumibrite op wijzers en uurindexen
 • 200m WR Diver’s
 • Magnetische resistentie: 4.800 A/m
 • Diameter 40,5 mm, Dikte: 13,2 mm (SPB297)
 • Diameter 42,0 mm, Dikte: 12,5 mm (SPB299)
 • Diameter 42,7 mm, Dikte: 13,2 mm (SPB301)
 • Stainless steel bracelet met vouwsluiting met drukker, veiligheidsklepje en verlengstuk
 • Adviesverkoopprijs: € 1.300,- (SPB297, SPB299) en € 1.400,- (SPB301)