Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

   

Seiko Presage Prestige Line Arita Porcelain Dial Limited Edition

    

     

Arita ligt op Kyushu, het op twee na grootste eiland in het zuidwesten van Japan. Het kleine stadje kreeg bekendheid in het begin van de 17e eeuw toen er klei werd ontdekt die uitermate geschikt was voor de vervaardiging van hoogwaardig porselein. Al snel werden de porseleinproducten uit Arita zeer gewaardeerd in Japan vanwege de verfijnde en kunstzinnige uitvoering. De combinatie van de schoonheid van een Arita porseleinen wijzerplaat en een Seiko Presage waarin de traditie van meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van mechanische horloges is samengebald, staat garant voor een Limited Edition die in elk aspect van het horloge de zorg en het vakmanschap van Presage weerspiegelt.

    

Om de wijzerplaten te produceren is een uit meerdere fasen opgebouwd productieproces nodig dat om een hoge graad van vaardigheid, geduld en kunstzinnigheid vraagt. De wijzerplaten zijn voorzien van een glazuur dat de unieke uitstraling van Arita-porselein versterkt, waardoor ze een extra diepe en rijk ogende afwerking krijgen.

   

     

 

Deze Limited Edition heeft een wijzerplaat waarin de  karakteristieke lapis lazuli-tinten zijn nagebootst middels een traditionele verftechniek genaamd 'ruri zome'. Deze techniek wordt doorgaans toegepast op representatieve Arita porseleinen werken; zoals de grote, met reigerontwerpen versierde driepootschalen van Kyushu. De wijzerplaat zorgt door de zachte en lichte tinten voor een prettig-ogend effect op de pols.

      

De porseleinen wijzerplaten zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Presage-team. Ze worden gemaakt door meestervakman Hiroyuki Hashiguchi en zijn collega’s, allen werkzaam bij een gerenommeerde fabrikant uit Arita die al sinds 1830 porselein vervaardigd. 

 

 

 

 

De achterzijde van de kast is voorzien van de omschrijving ‘LIMITED EDITION’ en een serienummer van 0001/2000 tot 2000/2000.

*Bij het eigenlijke product kan de stand van het achterdeksel afwijken van de afbeelding.

 

 

 

Seiko Presage Prestige Line Arita Porcelain Dial Limited Edition: SPB267J1

  • Kaliber 6R27
  • Limited Edition van 2,000 stuks wereldwijd
  • Beschikbaar vanaf januari 2022
  • Adviesverkoopprijs: € 1950,-

 

WAAR TE KOOP?

U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar dit gelimiteerde horloge te koop is. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een van de getoonde Seiko dealers.

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in