Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

    

Seiko Astron GPS Solar. Het ultieme in precisie en prestaties, nu in een nieuw design voor de volgende generatie.

     

Het ultieme horloge voor de eigentijdse reiziger in een innovatief strak en hoekig ontwerp.

   

Astron GPS Solar blijft onovertroffen in zijn precisie en functionaliteit, en geldt het als hét horloge voor de internationale reiziger. Dankzij de unieke, zeer efficiënte GPS-module maakt het met één druk op de knop verbinding met het GPS-netwerk en past het zich met atoomklokprecisie aan elke tijdzone* aan. Terwijl het alle benodigde energie uit licht alleen weet te halen. In het afgelopen decennium is de GPS-technologie van Astron steeds verder verfijnd en is de functionaliteit navenant verbeterd. Waardoor de nieuwste generatie, met kaliber 5X53 Dual-Time, het ultieme biedt in precisie, energie-efficiëntie en gebruiksgemak. Seiko GPS Solar is toegesneden op de wensen van al diegenen die alleen het allerbeste verlangen op het gebied van hightech horlogerie.

Vandaag breidt Seiko Astron de collectie uit met vier nieuwe horloges. Het design is net zo vooruitstrevend als de GPS Solar technologie die ze bevatten. De kasten zijn allemaal uitgevoerd in lichtgewicht titanium en hebben een strakke, hoekige constructie die even eigentijds als verfijnd is.

Deze nieuwe serie omvat drie horloges met wijzerplaten in zilver, blauw-grijs en zwart; plus een Limited Edition met een unieke gestreepte wijzerplaat. Het Limited Edition model is vanaf mei 2022 verkrijgbaar. De drie overige modellen voegen zich bij de Astron collectie en zijn vanaf juli 2022 verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde retailers wereldwijd.

*Bij veranderingen in de regio / tijdzone / DST kan handmatige selectie nodig zijn.

      

Een solide titanium kast en een bezel van saffierglas.

    

   

Deze nieuwe serie heeft dankzij de strakke lijnen en het slanke profiel een puur eigentijdse uitstraling. Opvallend is het compacte, hoekige ontwerp dat naadloos overgaat van de kast, via de lugs, naar de horlogeband. Het titanium van de kast en de horlogeband is afgewerkt met een krasbestendige hard-coating. En dankzij het bescheiden gewicht van dit materiaal en het lage zwaartepunt van de kast, rusten de horloges buitengewoon comfortabel op de pols. De bezel van saffierglas is smal, zodat de focus vooral op de wijzerplaat ligt. Maar het voorziet het horloge van een ingetogen schittering, als stijlvolle aanvulling op de technologische uniciteit.

De uurmarkeringen staan fier en strak gesneden boven de wijzerplaat. Ze zijn, net als de uur- en minutenwijzer, gecoat met Lumibrite om de leesbaarheid bij weinig licht te verbeteren. Het saffierglas heeft een anti-reflecterende coating om ervoor te zorgen dat de tijd vanuit elke hoek in één oogopslag kan worden afgelezen.

 

    

Kaliber 5X53 biedt een dubbele tijdfunctie met een AM/PM indicator en automatische DST-aanpassing.

   

Alle vier de horloges worden aangedreven door Seiko's geavanceerdste en slankste GPS Solar uurwerk: 5X53 Dual-Time. Wanneer de tijdzone moet worden aangepast, volstaat een eenvoudige druk op de knop en de wijzers bewegen naar de exacte lokale tijd, inclusief zomertijd**. Dit gebeurt sneller dan ooit dankzij een systeem waarbij elke wijzer onafhankelijk beweegt. De drager kan ook de hoofdtijd-weergave onmiddellijk veranderen van thuistijd naar lokale tijd en vice versa. Daarbij maakt het kaliber 5X53 tot twee keer per dag verbinding met het GPS-netwerk om overal ter wereld zijn nauwkeurigheid te behouden***.

**Als de tijdzone-aanpassing geslaagd is, geeft het horloge de plaatselijke zomertijd weer, waar deze ook in werking is. (Dit is niet van toepassing wanneer een tijdzone handmatig wordt geselecteerd).

***Wanneer de wijzerplaat zonlicht detecteert, maakt het horloge verbinding met het GPS-satellietnetwerk en past het zich automatisch aan de juiste tijd aan. Als het horloge geen licht kan zien, onthoudt het de tijd van de laatste succesvolle handmatige verbinding en probeert het op datzelfde tijdstip opnieuw het GPS-signaal te ontvangen.

    

De Astron GPS Solar Limited Edition (SSH113)

   

De Limited Edition heeft dezelfde designkenmerken als de andere drie versies, maar is voorzien van een bijzondere wijzerplaat met horizontale strepen in verschillende, afwisselende grijstinten. De van saffierglas gemaakte bezel is uitgevoerd in een donkergrijze kleur waartegen de UTC tijdzonemarkeringen duidelijk afsteken.

    

Seiko Astron GPS Solar 5X53 Dual-Time: SSH107, SSH109, SSH111

Seiko Astron GPS Solar 10th Anniversary Limited Edition: SSH113     

    

SSH107, SSH109, SSH111 & SSH113

 

 • Kaliber 5X53
 • GPS gestuurde tijd en tijdzone aanpassing
 • Dual-Time met AM/PM indicator
 • Perpetual Calendar tot februari 2100
 • Automatische aanpassing naar zomer- en wintertijd
 • High Speed time zone adjustment
 • Time transfer functie
 • GPS ontvangst indicator
 • Wereldtijden functie (39 tijdzones)
 • Power save functie
 • Accuraatheid +/- 15 seconden per maand (zonder een GPS-signaal te ontvangen en bij temperaturen tussen de 5 °C en 35 °C)
 • Accuraatheid met GPS-signaal: ± 1 seconde per 100.000 jaar

Specificaties

 • Titanium kast en band met super-hard coating
 • Eenvoudig verstelbare vouwsluiting met drukker
 • Saffierglas met anti-reflectie coating
 • Diameter: 42,7 mm; Dikte: 12,2 mm
 • 100m WR
 • Magnetische resistentie: 4.800 A/m
 • Limited Edition: 1.500 stuks wereldwijd (SSH113)
 • Adviesverkoopprijs: € 2.600,-

 

WAAR TE KOOP?

U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar de Seiko Astron GPS Solar 10th Anniversary Limited Edition (SSH113) te koop is. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een van de getoonde Seiko dealers.

 

  

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in