Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

 

 

Presage vangt de schoonheid van maneschijnreflecties op het water in adembenemend mooie wijzerplaat van Arita porselein

Een nieuwe Limited Edition geïnspireerd op de schoonheid van Suigetsu.

In maart 2019 maakten twee Presage-creaties diepe indruk op horlogeliefhebbers wereldwijd vanwege hun schitterende Arita porseleinen wijzerplaten. Vandaag introduceert Seiko een nieuw Presage Limited Edition model met een Arita porseleinen wijzerplaat. Geïnspireerd op de Japanse Suigetsu traditie: het eren van de onvergelijkbare schoonheid van manestraalreflecties op het water. De krachtig-blauwe wijzers, uurmarkeringen en sub-dials vormen een prachtig contrast met de delicaat-witte structuur van de wijzerplaat. Het verleent een unieke schoonheid aan deze bijzondere en prestigieuze automaat.

Suigetsu: een 1000 jaar oude liefdesrelatie met de maan

Tijdens de Heian periode - van eind 8ste eeuw tot begin 12e eeuw - genoot Japan van een langdurige periode van welvaart. Een tijd waarin voor een belangrijk deel de grondvesten van de Japanse identiteit werden vastgelegd in proza, poëzie en schilderkunst. Mensen wijdden zich in die periode graag aan Suigetsu, het kijken naar de reflectie van de maan in het water van tuinvijvers en bosbeekjes en meertjes. Een aanblik die uitermate aantrekkelijk was vanwege zijn vluchtigheid en onbereikbaarheid. En die sindsdien een inspiratiebron is geweest voor Japanse kunstenaars. Suigetsu is een Japans woord waarvan de Kanji-karakters staan voor water en maan. Ook in de 21ste eeuw is de fascinatie voor de maan in Japan onveranderlijk groot. En die fascinatie is zichtbaar gemaakt in deze nieuwe Presage, waarin traditioneel Japans vakmanschap van het allerhoogste niveau is gecombineerd met een hoogstaand Japans mechanisch kaliber.

Vanuit ieder gezichtspunt wordt het oog verwend door de rijke textuur van wit Arita porselein, dat ook bekend staat als Hakuji.

De productie van iedere wijzerplaat is een tijdrovend en bewerkelijk proces waarin tijdens de diverse fases van verhitting een zware wissel wordt getrokken op geduld en groot vakmanschap. De wijzerplaten worden stuk voor stuk met de hand  gemaakt door meester Hiroyuki Hashiguchi en zijn vaklieden. Dit gebeurt in een sinds 1830 hoogwaardig porselein producerende werkplaats in Arita. Om de wijzerplaten de benodigde sterkte te kunnen geven, wordt er een speciaal samengesteld Arita porselein gebruikt dat veel harder en duurzamer is dan traditioneel porselein. Bij het productieproces is ook een cruciale rol weggelegd voor de ultra-precies gemaakte mal, waarin een perfect passende wijzerplaat moet worden gecreëerd.

Traditioneel Arita porselein is herkenbaar aan een subtiele blauwe glans. Voor de wijzerplaat van dit nieuwe horloge is juist een helder, ultratransparant glazuur gebruikt om de natuurlijke witheid van het porseleinmateriaal volledig tot haar recht te laten komen. Dit puur witte porselein, Hakuji genaamd, wekt de illusie aan het heldere licht van een volle maan aan de nachtelijke hemel en vormt een scherp contrast met het blauw van de wijzers, de Romeinse cijfers en sub-wijzerplaten. De combinatie van het krachtige blauw met het verfijnde wit van Arita porselein verleent het horloge een unieke Japanse esthetiek, waarin de vluchtige maar indrukwekkende schoonheid van de Suigetsu-tradities zijn vastgelegd.

De blauwe wijzers, uurmarkeringen en sub-dials komen prachtig los van de puur witte wijzerplaat.

Presage's expertise in het maken van mechanische horloges

Deze Limited Edition is voorzien van Seiko's hoogwaardige 6R27 kaliber: 28.800 trillingen per uur. De feilloze werking van het uurwerk kan worden bewonderd via het transparante achterdeksel. Dankzij het dubbel gebogen saffierglas is het uitzicht op de wijzerplaat vanuit iedere hoek adembenemend mooi. De prachtige 100m WR kast is afgewerkt met een krokodillenleren band waarvan de blauwige gloed een verwijzing is naar de kleur van met maanlicht beschenen meren en vijvers. De sub-dial op de 6-uur positie geeft de datum weer; de sub-dial op de 9-uur positie toont de energiereserve in uren.

Deze Presage Arita Porcelain Dial Limited Edition is in een oplage van 2000 exemplaren vanaf juni 2020 verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko-dealers wereldwijd.

Seiko Presage Arita Porcelain Dial Limited Edition

Kaliber 6R27
Tikgetal: 28.800 per uur (8 beats per seconde)
Energiereserve: 45 uur
29 jewels

Specificaties
Stainless steel kast
Arita Porselein wijzerplaat
Gebogen saffierglas met anti-reflectie coating
Doorzichtige schroefdeksel, met saffierglas
Diameter: 40.6mm, Dikte: 14.1mm
100m WR
Magnetische resistentie: 4,800 A/m
Krokodillen lederen band met vouwsluiting met drukker
Adviesverkoopprijs: € 2.100
Limited Edition: 2.000 stuks wereldwijd