Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

     

Precisie in elk aspect. Een nieuwe Speedtimer chronograaf.

    

Traditie en innovatie in perfecte harmonie. De nieuwe Prospex Speedtimer automaat chronograaf.

De creatie van de Seiko Speedtimer in 1969 was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de chronograaf. Want het was een van 's werelds eerste automaat chronografen. Maar zijn ware betekenis lag in het feit dat het uurwerk, kaliber 6139, als eerste ter wereld zowel een ‘column wheel’ als een ‘vertical clutch’ bevatte. Twee onderdelen die de meting van de verstreken tijd preciezer en foutlozer maakten dan ooit tevoren. Vandaag brengt een nieuwe Prospex-creatie hulde aan het origineel uit 1969, waarbij een aantal van de meest innovatieve aspecten van Seiko's horlogemakerij een belangrijke rol speelt.

   

De originele Speedtimer uit 1969 was de eerste chronograaf ter wereld met zowel een ‘vertical clutch’ als een ‘column wheel’.

     

Precisie in elk ontwerpdetail.

    

Dankzij de verticale haarlijn-afwerking van de wijzerplaat transformeert de wijzerplaat van marineblauw naar levendig blauw als de kijkhoek verandert.

   

Net als bij het origineel uit 1969 is elk detail van het ontwerp van deze nieuwe creatie afgestemd op de precisie die nodig is voor het op het hoogste niveau meten van de verstreken tijd. De subdials en markeringen op de buitenste wijzerplaatring zijn wit, zodat ze goed contrasteren met de blauwe wijzerplaat. De chronograafwijzers zijn signaalrood, zodat dat de verstreken tijd in één oogopslag feilloos kan worden afgelezen.

De secondewijzer is licht naar de wijzerplaat toe gebogen. Waardoor de punt zo dicht mogelijk bij de markeringen op de wijzerplaat komt en doorloopt tot aan de tachymeter-markeringen op de schuin opstaande rand van de wijzerplaat. De minuten- en uurwijzer en de randen van de indexen zijn rijkelijk afgewerkt met een Lumibrite coating, zodat de tijd ook bij weinig licht goed afleesbaar is. De drukknoppen zijn prominent aanwezig met een breed en vlak bovenoppervlak om een nauwkeurige bediening te vergemakkelijken. In elk ontwerpdetail van deze chronograaf is precisie de inspiratiebron geweest.

   

De Kaliber 8R Series. Ontworpen voor maximale precisie in elk aspect.

Het kaliber 8R46 is volledig in eigen huis ontworpen en met de hand geassembleerd door Seiko's bekwaamste horlogemakers. Het garandeert de hoogst mogelijke precisie en duurzaamheid.

    

Deze nieuwe Speedtimer wordt aangedreven door kaliber 8R46 dat zowel een ‘vertical clutch’ als een ‘column wheel’ mechanisme heeft, net als het origineel uit 1969. De ‘vertical clutch’ elimineert het trillen of verspringen van de wijzers en verbetert zo de meetnauwkeurigheid. Terwijl het ‘column wheel’ zorgt voor de exacte controle van de chronograaffunctie. Bovendien bevat het uurwerk Seiko's unieke ‘three-pointed hammer’ die ervoor zorgt dat, wanneer de terugstelknop wordt ingedrukt, de wijzers onmiddellijk en in perfecte synchronisatie terugkeren naar nul. Het lichtgewicht echappement is niet alleen erg duurzaam, dankzij MEMS-technologie verbetert het ook de precisie van het horloge.

     

Naast de stalen band wordt bij het horloge ook een zwarte kalfslederen band aangeboden.

    

Het horloge wordt gepresenteerd met een stalen horlogeband die speciaal voor deze serie is ontworpen. De dikte en het gewicht, in combinatie met het lage zwaartepunt van de kast, zorgen voor stabiliteit en een hoog niveau van comfort om de pols. Bovendien bevat de bijbehorende luxe giftbox een kalfslederen band waarvan het stiksel speciaal is ontworpen om de duurzaamheid van de band te vergroten.

Deze nieuwe Speedtimer chronograaf zal aan de Prospex collectie worden toegevoegd en is vanaf september 2022 verkrijgbaar zijn in de Seiko Boutiques en bij geselecteerde retailpartners wereldwijd.

   

    

Seiko Prospex Speedtimer Automaat Chronograaf: SRQ043

 • Kaliber 8R46, Automaat Chronograaf
 • Column Wheel en Vertical Clutch systemen
 • Tikgetal: 28,800 trillingen per uur (8 beats per seconde)
 • Gangreserve: 45 uur
 • Jewels: 34

Specificaties

 • Stainless steel kast en band met super-hardcoating
 • Dual-curvedsaffierglas met anti-reflectiecoating aan de binnenzijde
 • Doorzichtige schroefdeksel
 • 100m WR
 • Magnetische resistentie: 1.800 A/m
 • Diameter: 42.5mm, Dikte: 15.1mm
 • Vouwsluiting met drukker
 • Inclusief additionele kalfslederen band
 • Adviesverkoopprijs: €3.200,-