Seiko Presage
Klassieke tonneau-vorm reflecteert Japan’s esthetische waarden

 

 

 

Seiko laat zich voor Presage-horloges inspireren door het beste wat Japan te bieden heeft op het gebied van cultuur en vakmanschap. Zoals de Japanse tuin, die over de hele wereld wordt bewonderd vanwege de esthetische rust die het strakke ontwerp uitstraalt.

 

De Japanse tuin was dan ook de inspiratiebron voor deze nieuwe serie. En dat wordt zichtbaar gemaakt op de prachtige wijzerplaat - optimaal zichtbaar onder het gebogen safferglas – die is geïnspireerd op de Karesansui, de Japanse stenentuin die ook wel bekend staat als de ‘Zen tuin’. Met als herkenbaar kenmerk het in serene en vloeiende patronen geharkte grind. Met deze patronen refereert de Japanse tuin aan het ritme van golven of aan door de wind rimpelend water. Het fraaie en vloeiende reliëf in de wijzerplaat is een subtiele verwijzing naar de groeven in het grind van een Karesansui tuin.

 

Het ontwerp van de klassieke tonneau-kast is een onmiskenbare verwijzing naar de Japanse Yamato Ratio, een specifieke verhouding voor de vormgeving van traditionele Japanse tempels. De horlogebanden zijn gemaakt van prachtig afgewerkt, soepel kalfsleer.

 

 

SRPD05J1 € 590

SRPD07J1 € 590