Duik in het verleden resulteert in 6 weergaloze
Prospex Diver creaties

 

 

Een Seiko klassieker herleeft in Prospex collectie

Twee klassieke Seiko Diver’s als inspiratiebron voor het heden

Sinds Seiko’s eerste duikershorloge in 1965 zijn dieptedoop kreeg, is het merk continue bezig geweest met het verleggen van de grenzen in de enorm veeleisende wereld onder de waterspiegel. Keer op keer wist Seiko met innovaties in de technologie voor duikershorloges de lat hoger te leggen. Of moeten we zeggen, dieper...

In 1968 kondigde Seiko Japan’s eerste Hi-Beat duikershorloge aan, en tien jaar later zag ‘s werelds eerste quartz verzadigings-diver het licht. En in 2018 worden deze mijlpalen herdacht met in totaal zes nieuwe Prospex duikershorloges waarin de allerlaatste hoogwaardige onderwatertechnologieën zijn toegepast.

Het origineel uit 1968.

De 1968 Automatic Diver’s Re-creation Limited Edition

De Hi-Beat Diver uit 1968 was 300m WR en speciaal ontwikkeld voor het duiken met perslucht. Dit horloge legde de basis onder alles wat Seiko later aan onderwatertechnologieën zou ontwikkelen. De uit één stuk geconstrueerde kast herbergde een 10-beat high precision automaten kaliber. Daarnaast was de baanbrekende klok uitgerust met een inschroefbare kroon en een in één richting draaiende bezel.

 

Deze nieuwe Prospex Hi-Beat her-creatie is gespecificeerd voor verzadigingsduiken. Net als bij het origineel is de kast uit één stuk geconstrueerd en is de achterkant plat. In die ongelooflijk sterke behuizing ligt het 8L55 kaliber. Een kaliber dat door de hoogst gekwalificeerde vakmensen van de Shizukuishi Watch Studio in Morioka (Noord-Japan) speciaal is ontworpen. 

Dit horloge biedt tot in het kleinste detail de allerhoogste kwaliteit. De ‘lugs’ kregen een strakke en schitterende uitstraling dankzij Zaratzu polishing. Het tweevoudig gebogen saffierglas staat garant voor de hoogst mogelijke afleesbaarheid. En de ongelofelijk sterke siliconenband is vervaardigd van het modernste materiaal. De markeringen zijn afgewerkt met gepolijste randjes, waarbij op 12, 6, en 9 uur het afwijkende design ervoor zorgt dat er zelf op 300 meter diepte geen verwarring kan ontstaan.

SLA025J1 € 5.500,-

Kaliber 8L55

- Automaat
- Tikgetal: 36.000 per uur (10 beats per seconde)
- Energiereserve: 55 uur
- 37 jewels

Specificaties

- Stainless steel kast met super-hard coating
- Dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
- Schoefkroon
- 300m WR verzadigingsduiken
- Magnetische resistentie: 4,800 A/m
- Diameter: 44,8 mm, Dikte: 15,7 mm
- Siliconen band
- Limited Edition: 1500 stuks wereldwijd

 

Duikersparadijs van Yakushima inspireerde tot tweede hommage aan '1968'

Gelimiteerde oplage van 1.968 uit respect voor zijn voorganger uit 1968

De technische specificaties van deze bijzondere Limited Edition zijn identiek aan hierboven genoemde Prospex Diver. Maar de unieke signatuur van dit horloge wordt bepaald door de diepgroene kleur van de wijzerplaat en de bezel. In deze rijke variant van groen zien we de reflectie van de eeuwenoude ceders die op het eiland Yakushima staan. Yakushima is het zuidelijkste punt van de Japanse archipel. Het behoort tot het Werelderfgoed vanwege de unieke bossen. Maar Yakushima is ook een schitterende locatie voor de duikgemeenschap. Het water is kristalhelder, de koraalriffen zijn oogverblindend mooi en het onderwaterleven is er zeer gevarieerd en overvloedig. Een mooiere inspiratiebron voor een duikershorloge is nauwelijks denkbaar.

Duurzaamheid en kracht zijn de sleutelwoorden van deze Prospex Limited Edition. De bezel van zirconia is uitermate goed bestand tegen krassen en schokken; de stalen kast wordt beschermd door een super-hard coating; en het saffierglas is zowel aan de binnen-als buitenkant voorzien van een anti-reflectie laag. De 5, 10, 15 en 20 markeringen op de bezel zijn ingekleurd met een extra krachtig Lumibrite laagje om de afleesbaarheid, en dus de veiligheid van de duiker, te verhogen. Naast de stalen band wordt er bij het horloge standaard ook een extra sterke siliconenband meegeleverd.

 

SLA019J1 € 3.200,-

Kaliber 8L35

- Automaat
- Tikgetal: 28.800 per uur (8 beats per seconde)
- Energiereserve: 50 uur
- 26 jewels

Specificaties

- Stainless steel kast en band met super-hard coating
- Saffierglas met anti-reflectie coating
- Bezel van zirconia keramiek
- Schoefkroon
- 300m WR verzadigingsduiken
- Magnetische resistentie: 4,800 A/m
- Diameter: 44,3 mm, Dikte: 15,4 mm
- Stainless steel bracelet met vouwsluiting, veiligheidsklepje en drukker
- Limited Edition: 1968 stuks wereldwijd.

Er wordt een siliconen band meegeleverd.

 

Eigentijds herinterpretaties van de 1968 Automatic Diver

Ook deze twee nieuwe Prospex versies laten het origineel uit 1968 herleven. Het design uit 1968 is goed terug te zien, maar is bij deze twee modellen in een eigentijds stijl uitgevoerd. Zoals te zien is aan de wat smallere bezel en de modernere vorm van de wijzers. Model SPB077J1 is uitgerust met een stalen band, terwijl model SPB079J1 een siliconen band heeft. Beide horloge zijn 200m WR. Het slanke profiel van de kasten was mogelijk door het gebruik van het 6R15 kaliber.

 

SPB077J1 € 1.100,-

 

 

 

Kaliber 6R15

· Automaat
· Tikgetal: 21.600 per uur (6 beats per seconde)
· Energiereserve: 50 uur
· 23 jewels

 

SPB079J1 € 900,-

 

 

 

Specificaties

· Stainless steel kast met super-hard coating
· Saffierglas met anti-reflectie coating
· Schroefdeksel 
· Schoefkroon
· 200m WR duiker
· Magnetische resistentie: 4,800 A/m
· Diameter: 44 mm, Dikte: 13,1 mm
· Stainless steel bracelet met super-hard coating: vouwsluiting, veiligheidsklepje en drukker 
· Siliconen band (SPB079J1)

SPB079J1 € 900,-

De her-creatie van ‘s werelds eerste quartz verzadigingsduikershorloge

 

1.000m WR en voorzien van alle professionele duikersspecificaties

Seiko’s en ‘s werelds eerste professionele duikershorloge met een quartz uurwerk krijgt na 40 jaar een opvolger die het duikershorloge uit 1978 in alle facetten eer bewijst. Het horloge is naar het origineel uit 1978 vormgegeven, maar is als het ware heruitgevonden door de toepassing van de laatste technische specificaties en nieuwste materialen. De kastconstructie en het ontwerp van de wijzerplaat zijn getrouw aan het origineel, net als de unieke uurmarkeringen en de kroon. Maar de water resistance is opgeschroefd naar 1.000m WR.

Het origineel uit 1978

Om het uurwerk optimaal te beschermen tegen schokken, is aan de buitenkant van de kast gebruikt gemaakt van zirconia keramiek, een materiaal dat zeven keer harder is dan staal. Dit horloge herbergt alle innovaties die Seiko in de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft ontwikkeld, inclusief de dubbel gelaagde constructie met één binnenkast, de L-vormige pakking die heliumbestendig is en de vermaarde ‘accordeon-band’. Deze extreem sterke siliconenband zit uitermate comfortabel en kan zowel direct op de pols als om de mouw van het wetsuit worden gedragen.

 

Cermet.* Het perfecte materiaal voor een professioneel duikershorloge

Dit unieke duikershorloge dezelfde professionele specificaties als het hierboven genoemde S23626 model. Maar het verschil zit 'm in het materiaal van de buitenbehuizing: Cermet, een materiaal dat acht keer harder is dan staal. Niet alleen verhoogt het de schokbestendigheid van het horloge, het biedt ook de mogelijkheid om het horloge een heel bijzondere metallic uitstraling te geven. Waarbij is gekozen voor de een violet gouden gloed, geïnspireerd op het magische lichtspel op de oceanen van de ondergaande zon.

*Cermet is een composiet materiaal, samengesteld uit keramiek en metalen. Het biedt de hardheid, schuurbestendigheid en hittebestendigheid van keramiek, in combinatie met de taaiheid van metaal.

 

De 1978 Quartz Saturation Diver’s Re-creation Limited Edition

S23626J1 € 2.400,-

De 1978 Quartz Saturation Diver’s Commemorative Limited Edition

S23627J1 € 3.000,-

Kaliber 7C46

· Accuratesse: +/- 15 seconde per maand (tussen 5°c  en 35°c)

Specificaties

· Titanium binnenkast met goudkleurige coating (S23626J1)
· Zirkonia keramieke buitenbehuizing (S23626J1)
· Titanium binnenkast met zwarte hard-coating (S23627J1)
· Cermet buitenbehuizing (S23627J1)
· Saffierglas 
· Schoefkroon
· 1000m WR duiker
· Magnetische resistentie: 4,800 A/m
· Diameter: 49 mm, Dikte: 15,3 mm
· Siliconen band

Limited Edition S23626J1: 1978 stuks wereldwijd
Limited Edition S23627J1: 800 stuks wereldwijd