De pure schoonheid van traditioneel Japans emaille

 

 

 

De Seiko Presage collectie bevat vier bijzondere creaties met unieke, in Japan gemaakte wijzerplaten van wit emaille. 

Het werken met emaille kent een lange traditie in Japan, waarbij er zowel wordt gewerkt met wit emaille als in de alom geapprecieerde cloisonné stijl. De structuur van emaille is een blijvend genot voor het oog. Het wit blijft onveranderlijk wit en

emaille excelleert ook in het beschermen tegen corrosie. Deze kwaliteiten maken emaille tot een ideaal materiaal voor wijzerplaten.

Wat de emaille wijzerplaten van de Presage horloges extra bijzonder maakt, is dat ze stuk voor stuk – op dezelfde wijze als meer dan 100 jaar geleden de wijzerplaat van de Laurel - met de  hand zijn vervaardigd worden door hooggekwalificeerde vakmensen.

 

The Laurel

Seiko is trots en vereerd te kunnen samenwerken met Meester Emaille vakman Mitsuru Yokowaza, want alleen het beste is goed genoeg. Het vereist groot vakmanschap om het materiaal perfect af te werken voor de precieze afmetingen van een wijzerplaat. Tijdens de afwerking moeten de luchtvochtigheid en luchttemperatuur in het atelier volledig onder controle zijn. En het materiaal zelf moet qua samenstelling in iedere fase van het proces perfect in balans zijn. Het gevolg is dat iedere wijzerplaat volstrekt uniek is en een eigen schoonheid heeft. De gladheid, de structuur en de volkomen witheid van de wijzerplaten veranderen door de jaren heen niet. De schoonheid van een wijzerplaat van wit emaille in een Seiko Presage is er voor altijd.

 

Multi-hand Automaat | 6R27
SPB045J1

 

· Energiereserve indicator

· Datumaanduiding

· Tikgetal: 28.800 per uur

· Energiereserve: 45 uur

· 29 jewels

· 204 onderdelen

· Emaille wijzerplaat

 

Het design maakt van de multi-hand 6R27 met de Romeinse index, de gedetailleerde minutenaanduiding en de sierlijke lijnen maken deze Presage tot een directe afstammeling van de Time Keeper uit 1895: Japans' eerste zakhorloge.  

De Time Keeper was Seiko's eerste stap om een volledig zelfstandige horlogemaker te worden, ook al toen al werd het merendeel van de componenten in eigen huis vervaardigd. De kwaliteit, traditie en vakmanschap is zichtbaar in ieder detail. Het glas is tweeledig gebogen saffierglas. De puntjes van de minuten- en secondewijzer zijn met de hand vormgegeven, om de tijd nóg beter te kunnen aflezen. Iedere urenmarkering is van tien laagjes verf voorzien om de wijzerplaat zijn unieke driedimensionale uitstraling te geven. En de prachtig gegraveerde oscillator is duidelijk zichtbaar door het saffierglas aan de achterkant van het horloge. Ook de kroon van dit horloge is perfect afgewerkt. De diepe groeven maken het opwinden van het uurwerk soepel en solide.

 

Automaat Chronograaf | 8R48
SRQ023J1

 

· Chronograaf tot 12 uur

· Column Wheel en Vertical Clutch systemen

· Seiko's 3-punts hamer voor resetfunctie

· Datumaanduiding

· Tikgetal: 28.800 per uur

· 34 jewels

· 311 onderdelen

· Emaille wijzerplaat

 

 

  

Automaat | 6R15
SPB047J1 - SPB049J1

 

· Tikgetal: 21.600 per uur

· Energiereserve: 50 uur

· 23 jewels

· 168 onderdelen

· Emaille wijzerplaat

 

Meer zien over het productieproces van een emaille wijzerplaat?
Bekijk de indrukwekkende video hier: