De 1968 Automaat Duiker Limited Edition

 

 

Sinds 1965, komt in Seiko Prospex alle opgebouwde expertise samen in één collectie met waarlijk professionele specificaties. Drie jaar na de introductie van Seiko’s eerste duikershorloge, creëerde Seiko in 1968 de eerste Japanse Hi-Beat Duiker. Het bijzondere duikershorloge was 300m WR en speciaal ontwikkeld voor het duiken met perslucht. De unieke horlogekast van dit model was uit één stuk geconstrueerd en herbergde een 10-beat high precision automaten kaliber, een zogenoemd Hi-Beat horloge, met een tikgetal van 36.000. Daarnaast was het baanbrekende horloge uitgerust met een inschroefbare kroon en een in één richting draaiende horlogering.

 

Het origineel uit 1968

De Hi-Beat Diver uit 1968 was 300m WR en speciaal ontwikkeld voor het duiken met perslucht. Dit horloge legde de basis onder alles wat Seiko later aan onderwatertechnologieën zou ontwikkelen. De uit één stuk geconstrueerde kast herbergde een 10-beat high precision automaten kaliber. Daarnaast was de baanbrekende klok uitgerust met een inschroefbare kroon en een in één richting draaiende bezel.

Exact 50 jaar later heeft Seiko op Baselworld 2018 een her-creatie van de duikklassieker uit 1968 geïntroduceerd. En deze tot de verbeelding sprekende 50th Anniversary Limited Edition is een schitterende ode aan het origineel. Het 8L55 Hi-Beat Automaten kaliber (dat bestaat uit maar liefst 222 onderdelen) wordt gefabriceerd in de Seiko’s Shizuku-ishi Watch Studio in het noorden van Japan; hier worden ook de beste mechanische kalibers van Grand Seiko vervaardigd. De SLA025J1 wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van 1.500 stuks wereldwijd.

Deze nieuwe Prospex Hi-Beat her-creatie is gespecificeerd voor verzadigingsduiken. Net als bij het origineel is de kast uit één stuk geconstrueerd en is de achterkant plat. In die ongelooflijk sterke behuizing ligt het 8L55 kaliber. Een kaliber dat door de hoogst gekwalificeerde vakmensen van de Shizukuishi Watch Studio in Morioka speciaal is ontworpen. 

Dit horloge biedt tot in het kleinste detail de allerhoogste kwaliteit. De ‘lugs’ kregen een strakke en schitterende uitstraling dankzij Zaratzu polishing. Het tweevoudig gebogen saffierglas staat garant voor de hoogst mogelijke afleesbaarheid. En de ongelofelijk sterke siliconenband is vervaardigd van het modernste materiaal. De markeringen zijn afgewerkt met gepolijste randjes, waarbij op 12, 6, en 9 uur het afwijkende design ervoor zorgt dat er zelf op 300 meter diepte geen verwarring kan ontstaan.

Kaliber 8L55

- Automaat
- Tikgetal: 36.000 per uur (10 beats per seconde)
- Energiereserve: 55 uur
- 37 jewels

Specificaties

- Stainless steel kast met super-hard coating
- Dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
- Schoefkroon
- 300m WR verzadigingsduiken
- Magnetische resistentie: 4,800 A/m
- Diameter: 44,8 mm, Dikte: 15,7 mm
- Siliconen band
- Limited Edition: 1500 stuks wereldwijd

WAAR TE KOOP?

Voor actuele voorraadinformatie over de Seiko Prospex SLA025J1 raden we u aan om direct contact op te nemen met een van onderstaande Seiko dealers:

 

Juwelier Plaats
Seiko Boutique AMSTERDAM
Juwelier Tensen ANTWERPEN
Ton Groenhuizen ALMERE
Green Time BRUSSEL
Bouwman Juwelen CULEMBORG
Stijnis EMMEN
Juwelier Kremer EMMEN
Vaessen Juweliers HEERLEN
Brunott Juweliers ROTTERDAM