SPB047J1

Seiko Presage Herenhorloge

€ 1.100

FEATURES

TECHNOLOGIE & DESIGN

DESIGN

SEIKO'S LAUREL

In 1913 werd Kintaro Hattori's (de oprichter van Seiko) ultieme droom werkelijkheid met de lancering van de Laurel , Seiko's en Japans' eerste polshorloge. Dankzij de extensieve en langdurige investeringen in micro-technieken, opleiding en research, was Seiko in staat om een polshorloge te bouwen met een balansveer, wijzerplaat, wijzers en talloze andere componenten die volledig in eigen beheer konden worden vervaardigd. Het was Kintaro's visie dat Seiko altijd 'One step ahead of the rest' moest zijn. Met de Seiko Laurel had hij die visie tastbaar gemaakt.

TECHNOLOGIE

FINE MECHANICAL WATCHMAKING, FROM JAPAN

De basis onder elk Presage horloge wordt gevormd door de waardevolle erfenis van meer dan een eeuw horlogemakerervaring. Geïllustreerd door het bijzondere feit dat letterlijk elk onderdeel van een Presage horloge in eigen huis wordt vervaardigd! Presage staat niet voor niets voor 'Fine mechanical watchmaking, from Japan'.

DESIGN

DE PURE SCHOONHEID VAN TRADITIONEEL JAPANS EMAILLE

De structuur van emaille is een blijvend genot voor het oog. Het wit blijft onveranderlijk wit en emaille excelleert ook in het beschermen tegen corrosie. Deze kwaliteiten maken emaille tot een ideaal materiaal voor wijzerplaten. Het vereist groot vakmanschap om het materiaal perfect af te werken voor de precieze afmetingen van een wijzerplaat. Tijdens de afwerking moeten de luchtvochtigheid en luchttemperatuur in het atelier volledig onder controle zijn. En het materiaal zelf moet qua samenstelling in iedere fase van het proces perfect in balans zijn. Het gevolg is dat iedere wijzerplaat volstrekt uniek is en een eigen schoonheid heeft. De gladheid, de structuur en de volkomen witheid van de wijzerplaten veranderen door de jaren heen niet. De schoonheid van een wijzerplaat van wit emaille in een Seiko Presage is er voor altijd.

DESIGN

MEESTER-VAKMAN MITSURU YOKOZAWA

De emaille wijzerplaten zijn vervaardigd door meester-vakman Mitsuru Yokozawa en zijn team. Zij staan garant voor een tot in de perfectie afgestemde dikte van het emaille op ieder deel van de wijzerplaat. Daarnaast zorgden zij ervoor dat de atmosferische condities tijdens het aanbrengen van het emaille ideaal waren.