Sponsoring

Sponsoring

FCB

FC Barcelona

SEIKO Sportura sinds 2011 Official Watch Partner FC Barcelona
In 2011 kozen twee topmerken met een rijke historie, SEIKO en FC Barcelona, voor een samenwerking op het allerhoogste niveau. SEIKO werd voor minimaal 3 seizoenen de Official Watch Partner van FC Barcelona en de officiële tijdwaarnemer bij alle Primera Division wedstrijden in Nou Camp.

Echte samenwerking
SEIKO en FC Barcelona delen een ambitie. De ambitie om te streven naar perfectie. Bovendien geloven zowel SEIKO als Barcelona heilig in het in eigen huis ontwikkelen en perfctioneren van talent.
SEIKO er vanaf het begin – nu 130 jaar geleden - voor gekozen om ALLE facetten van het horlogemaken in eigen huis te ontwikkelen en te perfectioneren. Zowel FC Barcelona als SEIKO danken hun succes voor een belangrijk deel aan significante investeringen die op de lange termijn zijn gericht. Een filosofie waarvan in de komende jaren niet zal worden afgeweken. Want beide wereldmerken zijn ervan overtuigd dat deze aanpak garant staat voor het behalen van nog meer aansprekende successen.

icaré 2

icaré 2

De sponsoring van de icaré 2 is onderdeel van Seiko’s internationale ‘Clean energy, clear thinking’ strategie. SEIKO is wereldmarktleider als het gaat om het maken van ‘energie-bewuste’ horloges. Zo was SEIKO de eerste horlogemaker die kwik-vrije batterijen gebruikte. Bovendien ontwikkelde en perfectioneerde SEIKO - volledig in eigen huis! - haar innovatieve Solar horlogetechniek, om het vervangen van batterijen zoveel mogelijk te elimineren. De icaré 2 heeft een spanwijdte van 25 meter, waarbij de vleugels zijn bedekt met high tech solar panelen. Het toestel start op eigen kracht.

Op 10 september 2011, bijna een jaar na de eerste historische wereldrecordvlucht, zweefde de door SEIKO gesponsorde icaré 2 naar een nieuw hoogtepunt. Hoog boven de Franse Alpes Maritimes legde piloot Klaus Ohlmann (houder van meer dan 40 records) in een driepunts traject een afstand af van 439 km!

Movie

IAAF

IAAF ATHLETICS

In 1985 werd Seiko door de IAAF uitgenodigd om tijd- partner te worden voor alle grote internationale atletiekkampioenschappen. Seiko heeft voor niet minder dan 10 Wereldkampioenschappen, 5 Indoor Kampioenschappen en vele andere internationale wedstrijden de tijdwaarneming verzorgd.

49er en 29erXX Association

49er class

29erxx class

De Seiko Velatura Collectie is een collectie van watersport horloges welke zijn ontworpen in nauw overleg met een aantal topzeilers. Om telkens weer de meest geschikte watersport horloges te ontwikkelen is Seiko in 2007 een contract aangegaan met de snelste en meest dynamische Olympische zeilklasse, de 49er en 29erXX Class Association.